20 Comments on “‘Duit Hilang’ Dari Akaun Selepas ESI PYMT DEBIT Maybank”

  1. aha, esi pymt ni penolakan automatik duit dari dalam bank setiap berapa hb ikut ketetapan kita…macam housemate saya, dia guna esi pymt untuk tolak duit dia masuk ke akaun saya tiap bulan bagi pembayaran sewa…tapi bank hanya akan tolak bila baki mencukupi saje..

  2. Oh saya baru tahu pasal ni, sebelum ni tak pernah tau dan maybe tak perasan jadi macam ni. Tapi rupanya auto deduct duit untuk pembayaran bulanan.

  3. fuhhh… nasib baik itu gol saving yg tolak.. klu tiba2 hilang mmg sakit hati..
    even sometimes lupa duit transaction rm30 tu utk apa pun rasa mcm panic ni kan pulak rm300

  4. Dulu dulu saja saya pernah guna tolak auto maybank. Tapi bayaran dah settled… Jadi, tak nampak dah esi pymt dalam transaction history. Kalau tiba2 saya nampak, confirm saya panik… dah kenapa pula tu… Tambah2 RM300… huhu…

  5. memang panic lah kalau duit tiba tiba hilang kan..iena memang selalu monitor account bank risau juga kalau ada transaction yang kita tak buat ade kt acc kita

  6. Zaman sekarang banyak betulkan penggunaan duit secara online. Memang panik. Nasib baik Maybank FB tu reply pertanyaan. Hahaha. Legaa.

  7. Haaa.. kdg2 kita terlupa kan? lglah kkuu xtls nasib baik duit xhilang, kiranya mcm auto debit jd kita xpyh susah2 nk gi bank in

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *