18 Comments on “6 Penyebab Masalah Bayaran Lambat Google Adsense (Adsense Payment On Hold)”

  1. Alamakk yer ker ada problem pembayaran ? saya ni dahlah jenis tidak selalu semak duit keluar masuk dalam akaun…huhuhu

    Tapi kalau kita tak terima apa-apa email kelewatan tu kira oklah yer duit adsense kita masuk macam biasa. Sebab akaun yang saya gunakan untuk duit masuk tak boleh semak online. Tukar kad sudah call center sudah tapi tetap tak boleh akses guna online dan apps.

    1. Jadi kalau kes macam cik ni, duit tetap masuk ke atau macam mana? Sebab saya sudah tunggu seminggu dan still xda penambahan nilai di akaun bank.

  2. Saya belum sampai tahap boleh collect apa2 payment drp adsense lagi 🤭. Tapi takpe la, saya jadikan ni sbg motivasi.

  3. Tak silap ada juga blogger lain yang dapat isu sama, mereka guna Maybank.. dekat seminggu juga, menunggu aje laa dengan sabar. Macam Sis paling lewat 3 hari tapi CIMB.. so far okkay.. moga nanti masuk laa tu ya..

  4. Tu la nampak gak ramai merungut bulan ni sbb lambat terima payment. Sy Alhamdulillah la guna cimb macam cepat gak la dapat.

  5. Belum ada rezeki lagi cashout dengan adsense. Takde pengalaman macam ni. Bole jadikan panduan ni sebagai panduan di masa hadapan

  6. Kita pun account MBB, memang lambat masuk ehh? Silap kita tak pernah check lambat ke cepat🙈🙈
    Mungkin sebab kita anggap adsense sebagai duit simpan tepi so jarang jenguk

  7. Thank you Share info.
    Ada juga Google adsense. Tapi setahun menabung pun tak penuh penuh. Hehe

    Rujukan akan datang kalau terjadi..

  8. Kalau bsn macam mana bang. Dia dah masuk lebih seminggu tapi bila cek online tiada perubahan nilai dalam akuan simpanan.

    1. Transaksi dari adsense (payout) memang akan nampak mcm sudah dibayar. Tapi bayaran akan kena hold jika ada butiran penerima masih kena kuiri oleh phak bank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *