5 Idea Kreatif Pasu Pecah Menjadi Hiasan Yang Cantik

Idea Kreatif Pasu Hiasan Pasu Pecah (Broken Pots)

5 Idea Kreatif Pasu Pecah Menjadi Hiasan Yang Cantik – Saat kita menukar atau memindahkan tanaman ke dalam pasu terutamanya pasu seramik/tanah liat, pasti ada pengalaman terpecah pasu secara tidak sengaja.

Jika ianya terjadi, sudah pasti pasu tersebut akan dibuang sahaja. Amat membazir kerana harga sebuah pasu bukanlah murah kecuali kita menggunakan bekas terpakai untuk menanam.

Kali ini saya ingin berkongsi beberapa idea yang dijumpai di Internet bagi mengubah kepingan pasu yang pecah menjadi sebuah hiasan yang sangat menarik.

Inilah gambar yang boleh menjadi inspirasi kepada kita semua dan mencuba sendiri idea ini.

Idea Kreatif Hiasan Pasu Pecah

Idea
Kredit : http://diygardeningonline.com
Idea Kreatif Pasu Hiasan Pasu Pecah (Broken Pots) 2
Kredit: https://www.lushome.com/
Idea Kreatif Pasu Hiasan Pasu Pecah (Broken Pots) 3
Kredit: https://www.flowersfloralflorist.com/
Idea Kreatif Pasu Hiasan Pasu Pecah (Broken Pots) 4
Kredit : http://hubpages.com
Idea Kreatif Pasu Hiasan Pasu Pecah (Broken Pots) 5
Kredit: https://myfairygardens.com

Idea lain, kawan-kawan boleh cari di Pintrest. Banyak sangat untuk menjadi rujukan anda.

Kawan-kawan boleh mulakan Projek DIY sendiri.

92 / 100

21 Comments on “5 Idea Kreatif Pasu Pecah Menjadi Hiasan Yang Cantik”

  1. Menarik juga buat macam ni daripada buang saja pasu yang pecah. Harga pasu pon bukan murah2 mmg elok sangat buat gini ..

  2. Menarik juga buat macam ni daripada buang saja pasu yang pecah. Harga pasu pon bukan murah2 mmg elok sangat buat gini .. Lagipon kalau dah kreatif semua bena nampak menarik jer kan ..

  3. Dalam kepala aku terbayang kalau pecah je buang, sebab nanti bocor sia2 je. Rupanya cantik juga kalau dekorasi macam ni. Kalau dh kreatif tu, campaklah mana2 pun mesti cantik

  4. kalau orang yang kreatif tu buat apa pun jadi. pasu pecah pun boleh jadi benda yang menarik kan.

  5. Memang kreatif bila buat macam ni.. Tapi kene buat elok2 la.. Takut pasu pecah ni tajam, terkena tangan.. Siapa yang rajin dan kreatif bolehla buat macamni

  6. Memang kreatif sungguh idea nie. Dah macam kampung hobbit pun ada gak. Yang nak membuat nie mesti memiliki passion dan kesabaran yang tinggi kan. Tapi hasilnya memang class!

  7. Perghhhh, ini yang kita namakan inovasi… memang cantiklah pasu-pasu bunga pecah yang telah dihias tu… ala-ala make-over gitu… saya pun minat berbakti kepada tanah ni… kalau kita tanam pokok bunga, boleh dijadikan hiasan… kalau kita tanam sayur-sayuran, boleh dijual atau dimakan… either way we willstill earn kannnnnn…

  8. Kreatif sungguh la yg buat pasu mcmni. Kot smpi kita mmg buang sja.. Aduduuu jeles tgk bakat org yg terer2 mcmni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *